INSIDE OUT

De profundis Κασσελάκη στη Νέα Υόρκη - Η επίθεση Καρπόζηλου, η φράση του Μπέρνι Σάντερς και η ακύρωση με το αμερικανο-ισραηλινό λόμπι

Μαρία Νταλιάνη
17-04-2024 | 07:25
Viber Whatsapp Μοιράσου το
De profundis Κασσελάκη στη Νέα Υόρκη - Η επίθεση Καρπόζηλου, η φράση του Μπέρνι Σάντερς και η ακύρωση με το αμερικανο-ισραηλινό λόμπι

Σε αποκαλύψεις της τρυφερής του ηλικίας προέβη ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κατά το επίσημο ταξίδι του στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στη Νέα Υόρκη. Ίσως παρασύρθηκε από το ζεστό κλίμα στο Κεφαλλονίτικο Σπίτι και τους ομογενείς στην Αστόρια. Ίσως ένιωσε πάλι ένας ανώνυμος νέος Ελληνοαμερικανός, που δουλεύει σκληρά με το όνειρο να επιστρέψει στην Ελλάδα και να αγοράσει ένα σπιτάκι για τα γεράματα. Ίσως υπερ-ενθουσιάστηκε από το μήνυμα που του απηύθυνε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, ο οποίος τον παρουσίασε ως «ένα παιδί της Ομογένειάς μας που σέβεται και εκτιμά τον ρόλο της Εκκλησίας μας». Ίσως η ανάγνωση του Πάτερ Ημών, (ή του Πιστεύω;), θα σας γελάσω με τα χριστιανικά, απελευθέρωσε βαθιά μνήμη, δημιούργησε συγκίνηση την οποία ήθελε με κάθε τρόπο να μοιραστεί.

Και το έκανε.

«Με βάφτισε ο Άγιος Τσαλίκης με τον πατέρα Κύριλλο, και στο νερό σχηματίστηκε ένας Σταύρος από το λάδι. Ο Άγιος Τσαλίκης είπε στους γονείς μου: αυτός είτε Παπάς θα γίνει, είτε πολύ σπουδαίος», είπε με χαρά μικρού παιδιού.

Ποιος δεν έχει υποκύψει κάποια στιγμή στον πειρασμό να πει κάτι για τον εαυτό του; Κάτι πολύ καλό, κάποιο σημάδι της μοίρας ή της τύχης που πέρασε από πάνω του συμβολικά και έδειχνε «από τότε» πως θα γενεί σπουδαίος;

Κι όμως! Αυτή η τόσο αθώα αποκάλυψη την οποία δεν έχω κανένα λόγο να αμφισβητήσω, ότι δηλαδή σχηματίστηκε το σχήμα του σταυρού από το λάδι στην κολυμπήθρα, αποτέλεσε την αιτία να γίνει αντικείμενο σχολίων ο Πρόεδρος του Συριζα. Το μόνο που τον σώζει είναι ένα φωτογραφικό ντοκουμέντο, που δεν μπορεί, θα υπάρχει, την ώρα που ο Άγιος Τσαλίκης και ο πατέρας Κύριλλος τον βουτάνε γυμνούλι, στην οποία θα φαίνεται καθαρά το σχήμα του σταυρού από το λάδι.

Μόνο έτσι θα κλείσουν τα στόματα.

Το επόμενο βήμα είναι η μαρτυρία του Αγίου και του πατέρα, που ελπίζω να βρίσκονται ακόμα εν ζωή. Ίσως τους καλέσει στο πάρτι του γάμου με τον Τάιλερ το καλοκαίρι στα Χανιά, στο οποίο εκτιμώ πως θα παραβρεθεί και ο Ελπιδοφόρος.

Ακύρωσε

Το ταξίδι στις ΗΠΑ συνεχίστηκε στην Ουάσιγκτον κι αν όλα πήγαν καλά, έχει δει: τον βουλευτή του Κογκρέσου των Δημοκρατικών Chris Pappas, το μέλος του Κογκρέσου Ro Khanna, την Principal Deputy Assistant Secretary of State for European & Eurasian Affairs του State Department, Πρέσβη Yuri Kim, ενώ στο πρόγραμμα υπάρχει και επίσκεψη στα γραφεία του Center for Strategic & International Studies (CSIS). Μαζί του οι βουλευτές Ρένα Δούρου, Νίνα Κασιμάτη και ο Όθων Ηλιόπουλος.

Μεταξύ Pappas και Khanna υπήρχε άλλη μια συνάντηση η οποία ακυρώθηκε την τελευταία στιγμή, αν και όπως γνωρίζουν οι επαΐοντες, κλείστηκε με πολύ κόπο. Με τον Διευθυντή Διεθνών Υποθέσεων του American Israel Public Affairs Committee (AIPAC), Stephen Schneider.

Αιτίες κι εξηγήσεις

Η εξήγηση της ακύρωσης στο παραπέντε, κι ενώ είχε ανακοινωθεί στο επίσημο πρόγραμμα επαφών του Προέδρου ήταν η εξής: «η συνάντηση κρίθηκε αναγκαίο να ακυρωθεί μετά τις πρόσφατες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και την άρνηση του Ισραήλ να επιδιώξει την αποκλιμάκωση της έντασης, καθώς όλοι οι περιφερειακοί δρώντες οφείλουν να δείξουν την απαιτούμενη αυτοσυγκράτηση με σεβασμό στη διεθνή νομιμότητα και στις διαμεσολαβητικές προσπάθειες των διεθνών δρώντων» σύμφωνα με πηγές του Συριζα (avgi).

Δεξιά

Εκτός από τους περιφερειακούς και τους διεθνείς δρώντες πάντως, έδρασαν αστραπιαία και δυνάμεις της Νέας Αριστεράς, οι οποίες επέκριναν την συνάντηση του κ. Κασσελάκη με τους Ισραηλινούς ως προπατορικό αμάρτημα.

Για μεγάλη ατυχία του Στέφανου, οι δυνάμεις είναι ο Κωστής Καρπόζηλος, ιστορικός, που έχει διδάξει σε Πάντειο, Πελοποννήσου και Columbia, ενώ ήταν διευθυντής των ΑΣΚΙ (2016-2023). Ο Καρπόζηλος θυμήθηκε μεταξύ άλλων, και μια δήλωση που είχε κάνει ο Μπέρνι Σάντερς τον περασμένο Δεκέμβριο, χαρακτηρίζοντας το AIPAC ως «δεξιά οργάνωση που υποστηρίζει εξτρεμιστές Ρεπουμπλικάνους αρνητές του αποτελέσματος των εκλογών».

Τσαπατσουλιές

Αν το σχέδιο Κασσελάκη είναι η μετατροπή του Συριζα-ΠΣ σε ελληνική εκδοχή των Δημοκρατικών, τότε τα νταραβέρια με «δεξιούς εξτρεμιστές ρεπουμπλικανούς»δεν θα βοηθήσουν. Φυσικά, επειδή το είπε ο Μπέρνι Σάντερς, κι ο Καρπόζηλος, δεν σημαίνει ότι πράγματι το AIPAC, είναι «δεξιοί, εξτρεμιστές ρεπουμπλικάνοι», ούτε βάζει σε αμφισβήτηση των ρόλο τους στην προώθηση των ελληνικών συμφερόντων μέσω ΗΠΑ, στην ευρύτερη περιοχή.

Αυτό που μένει είναι ο άτσαλος χειρισμός από πλευράς του Προέδρου του Συριζα-ΠΣ, σε ότι αφορά το είπα-ξείπα της συνάντησης.

Τικ Τοκ

Ο εν λόγω χειρισμός, μαζί με τις αποκαλύψεις των όσων συνέβησαν στα βαφτίσια του, αμέσως κάνουν συνειρμό με την πρόσφατη πρόβλεψη του Δ. Μαύρου της MRB (Realfm).

Όπως είπε ο κ. Μαύρος, Βελόπουλος και Κασσελάκης «είναι δύο πολιτικές περσόνες που έχουν έναν εχθρό: τον χρόνο. «Το διάστημα μέχρι τις ευρωεκλογές μπορεί να είναι δύο μήνες αλλά αυτός ο πολιτικός χρόνος είναι πολύ πυκνός. Θα αντέξουν στην πίεση της γκάφας; Όποιος απαντήσει σε αυτό θα του πω και τα αποτελέσματα».

Αφή

Η μέρα ωστόσο είχε κι άλλα σημαντικά. Η τελετή Αφής της Φλόγας στο ναό της Ήρας στην Αρχαία Ολυμπία ήταν υπέροχη. Η φλόγα άναψε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα γίνουν στο Παρίσι από τις 26 Ιουλίου ως τις 11 Αυγούστου και ξεκίνησε το μακρινό της ταξίδι με όλο το τελετουργικό. Οι ενδυμασίες δια χειρός Κατράντζου αποτέλεσαν στοιχείο κριτικής. Χαίρομαι που τις λάτρεψα από την πρώτη στιγμή, γιατί χθες φάνηκε ξεκάθαρα πόσο εκπληκτικές ήταν στο τοπίο της Ολυμπίας. Εάν έλειπαν από τα τηλεοπτικά πλάνα και διάφοροι που ξεφύτρωναν δίπλα στις ιέρειες σε κάθε στιγμή

θα ήταν τέλεια. Μέλη των τηλεοπτικών συνεργείων, σώματα ασφαλείας, πυροσβέστες, φύλακες, συνοδοί υψηλών προσώπων με ομπρέλες στο χέρι, ξεφύτρωναν στα τηλεοπτικά πλάνα αφαιρώντας από την μαγεία.

Καλοπροαίρετα το λέω.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

22:57

Πετρέλαιο: Τέταρτος μήνας κερδών για το Brent, πτώση για το αμερικανικό αργό

22:49

Ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας αναμένεται στο Ιράν την προσεχή εβδομάδα

22:24

ΑΑΔΕ: Παράταση έως 10 Ιουνίου στη διασύνδεση ταμειακών – POS για 7.600 επιχειρήσεις

22:14

Χρυσός: Ράλι 3,3% τον Απρίλιο, τρίτος σερί μήνας κερδών

21:52

Ο βασιλιάς της Ιορδανίας τόνισε στον ΥΠΕΞ των ΗΠΑ την ανάγκη επίτευξης εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας

21:40

Γκουτέρες: Ανεπίτρεπτη κλιμάκωση ενδεχόμενη επίθεση του Ισραήλ στη Ράφα

21:24

Η LVMH εισπράττει ενδιαφέρον για την Marc Jacobs και το... εξετάζει

21:19

Μπλίνκεν σε Χαμάς: Όχι άλλες καθυστερήσεις, όχι άλλες δικαιολογίες

21:11

Άμβλωση, μεταναστευτικό, δασμοί, στήριξη των συμμάχων - Το πρόγραμμα του Τραμπ εάν εκλεγεί πρόεδρος

20:59

Ρωσία: Η Ουκρανία επιτέθηκε στην Κριμαία με αμερικανικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς

20:54

Βιλερουά ντε Γκαλό (ΕΚΤ): Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό οδηγούν σε μείωση επιτοκίων τον Ιούνιο

20:32

ΕΛΓΑ: Αποζημιώσεις 38 εκατ. για ζημιές φυτικής παραγωγής και ζωικού κεφαλαίου το 2023

20:31

Η Goldman Sachs «βλέπει» το brent στα 84 δολ. το βαρέλι έως τον Δεκέμβριο

20:19

Γιατί η ΕΕ αγοράζει ακόμα ρωσικό αέριο;

20:11

Παρατείνονται οι προθεσμίες για όλες τις φορολογικές υποχρεώσεις που έληγαν σήμερα

20:06

Φλωρίδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ παραπλανά συνειδητά τον κόσμο

19:57

Εφραίμογλου: Η νεοφυής επιχειρηματικότητα αυξάνει το μερίδιό της στο ΑΕΠ

19:54

Πώς 30.000 επιπλέον συνταξιούχοι «ροκανίζουν» 400 εκατ. ευρώ από τα υπερέσοδα

19:49

Ζελένσκι: Θα ενταχθούμε στο ΝΑΤΟ μόνο μετά τη νίκη μας στον πόλεμο

19:41

Λευκός Οίκος: «Λανθασμένη προσέγγιση» η κατάληψη πανεπιστημιακών κτιρίων

19:32

Reds: Στο 96,06% το ποσοστό της Ελλάκτωρ

19:20

Απεργία: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αύριο στο κέντρο της Αθήνας

19:14

Ευρωαγορές: Μηνιαία πτώση 1,49% - Η πρώτη από τον Οκτώβριο

19:05

Νετανιάχου: «Σκάνδαλο ιστορικής κλίμακας» ενδεχόμενη έκδοση ενταλμάτων σύλληψης από το ΔΠΔ

18:49

Κασσελάκης: Ο Μητσοτάκης εξέλαβε την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού ως ασυλία

18:45

Το νέο αεροδρόμιο του Ντουμπάι θα είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο

18:34

Συνάντηση της ΕΕΤ με εκπροσώπους του οικονομικού επιτελείου του ΣΥΡΙΖΑ

18:28

Στη Μυτιλήνη ο Αδ. Γεωργιάδης για τα εγκαίνια του παραρτήματος του ΕΚΑΒ

18:22

Μητσοτάκης: Οι αποφάσεις για το Μάτι δεν είναι τελεσίδικες - Κρίθηκαν με το νομοθετικό πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ

18:14

Εθνική Τράπεζα: Ξεκίνησε η διαδικασία άσκησης των call option για τις MREL αξίας 150 εκατ. ευρώ